تاریخچه گوشی های سامسونگ (قسمت پایانی)

در قسمت اول، دوم و سوم تاریخچه گوشی های سامسونگ گفتیم که رقابت تنگاتنگی بین گوشیهای هوشمند و گجتهای دو برند قدرتمند اپل و سامسونگ وجود دارد و هر کدام کاربران و طرفداران سفت و سخت خود را دارند که همواره به دنبال پیروزی در جنگ بهترین بودن هستند. به همین دلیل روند رشد پیشرفت سامسونگ را تا نسل اول گلکسی اس 9 پلاس (Galaxy S9+) سامسونگ بررسی کردیم. در ادامه نیز به بررسی نسلهای بعدی خواهیم پرداخت.
پیش از این و در سه مقاله مجزا به تاریخچه گوشیهای آیفون از برند اپل پرداختهایم. در این مطلب قصد داریم به بررسی تاریخچه گوشیهای سامسونگ و بررسی قابلیتها و امکانات آن بپردازیم. پس تا پایان این نوشته با ما همراه باشید.
در سال 2019، سامسونگ برای اولین بار از سه گوشی سری گلکسی اس یعنی Galaxy S10e، Galaxy S10 و Galaxy S10+ رونمایی کرد. معرفی مدلهای S10 و S10+ طبق روال قبل انجام شد و مدلی که میباید نقش یک پرچمدار نسبتا ارزان و جمعوجور را ایفا میکرد، با نام Galaxy S10e معرفی شد. نمایشگر حفرهدار این گوشیها باعث میشد تا حاشیههای نمایشگر به طرز چشمگیری کاهش یابد.
هر سه مدل از خانواده S10 مجهز به تراشه اسنپدراگون ۸۵۵ یا اگزینوس ۹۸۲۰ بودند و علاوه بر آن، حافظه پایه ۱۲۸ گیگابایتی داشتند. همچنین علیرغم اینکه در سال ۲۰۱۹ بیشتر پرچمداران جک هدفون نداشتند، اما سامسونگ در گوشیهای جدید خود تصمیم گرفت یک بار دیگر این ویژگی را عرضه کند. اس ۱۰ و اس ۱۰ پلاس، هر دو دارای دوربینی سهگانه بودند که شامل اولترا واید، واید و تله فوتو بهره بود و این میان تنها مدل S10e فاقد دوربین تلهفوتو بود.
در سال 2020، خانواده Galaxy S20 سامسونگ با دوربینهای بینظیری که بهخصوص در قدرت زوم حرف بسیاری برای گفتن داشتند، عرضه شد. در این نسل، قابلیت 5G و باتریهایی بزرگتر برای تمام مدلها تعبیه شد و برای نخستین بار در این سری، جک هدفون حذف شد. بیشک گلکسی اس ۲۰ اولترا مهمترین گوشی این خانواده بود که دوربین بهمراتب بهتری نسبت به دو مدل دیگر در خود داشت.
این گوشی در حقیقت اولین گوشی سامسونگ بود که دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی داشت و با کمک فناوری ارتقا یافته ترکیب پیکسلها میتوانست در هر شرایط نوری عکسهای بینظیری ثبت کند. دوربینی که به همراه یک دوربین پریسکوپی، میتوانست تا 100 برابر زوم ۱۰۰ برابری را ارائه کند..
سال 2021 اما با عرضه پرچمدارهای جدید سامسونگ آغاز شد و خانواده گلکسی S21 در یک مراسم آنلاین رونمایی شد که شامل سه مدل Galaxy S20، Galaxy S20+ و Galaxy S21 Ultra بود. کوچکترین عضو این خانواده؛ یعنی گلکسی اس ۲۱ سامسونگ، تفاوتهای بسیار و فاحشی با دو مدل بزرگتر دیگر دارد. بهعنوان مثال قاب پشتی این گوشی از جنس پلاستیک است؛ درحالیکه قاب پشتی دو مدل “پلاس” و “اولترا” از جنس شیشه مقاوم “گوریلا گلس ویکتوس” است.
همچنین صفحه نمایش گلکسی اولترا رزولوشن QHD و پشتیبانی از قلم S Pen را ارائه میداد، این درحالی است که رزولوشن دو مدل دیگر محدود به Full HD بود و از قلم S Pen هم پشتیبانی نمیکردند. دو دوربین اصلی و سلفی مدل اولترا نیز بهمراتب بهتر و چشمگیرتر در مقایسه با دو مدل دیگر بود. علیرغم اینکه گوشی گلکسی S21 امکانات و قابلیتهای کمتری را نسبت به S21 پلاس و مخصوصا S21 اولترا ارائه میداد، همچنان یکی از گوشیهای گرانقیمت بازار محسوب میشد و بهلحاظ قیمت، در سطح آیفون ۱۲ اپل قرار داشت.
سال ۲۰۲۲، سامسونگ اعلام کرد که کلیه امکانات و قابلیتهای کاربردی خانواده نوتها را در بدنه قدرتمندترین عضو خانوادهی S22، یعنی S22 اولترا به کاربران عرضه کرده است و این یعنی گلکسی S22 اولترا نمونه جدید پرچمدار دوستداشتنی سال گذشته، یعن S21 اولترا محسوب میشود که قابلیتهای مهم نسل قبل را با سختافزاری قدرتمندتر و البته امکانات سری نوت به کاربران عرضه کرده است.
خانواده گلکسی S22 امکان اتصال به شبکه 5G را در اختیار کاربران قرار داده و از بلوتوث نسخه ۵٫۲ نیز پشتیبانی میکنند. علاوه بر آن، گلکسی S22 اولترا امکان اتصال به وایفای 6E و گلکسی S22 و S22 پلاس قابلیت اتصال به وایفای 6 را در اختیار کاربران قرار میدهند. بهلحاظ ابعاد و سایز صفحه نمایش، گلکسی S22 پلاس بین دو مدل S22 و S22 اولترا قرار گرفته و ماژول دوربین سهگانه آن نیز مثل نسل قبل از خود، روی برآمدگی پنل پشت مشاهده میشود.
امیدواریم از داستان و تاریخچه گوشی های سامسونگ که راوی آن بودیم، لذت برده باشید. در آینده به معرفی و بررسی سایز برندهای گوشیهای هوشمند خواهیم پرداخت. با همراه نیکان همراه بمانید.