خطرات تحت پوشش بیمه موبایل سامان
تلفنهای هوشمند هرچقدر که مدرنتر و بهروزتر میشوند، از جهت فیزیکی آسیبپذیرتر خواهند شد. نکته اینجاست که بسیاری از تلفنهای همراه در این روزها، ارزش مالی بسیار زیادی دارند؛ ارزشی که در صورت آسیبدیدن یا دزدیدهشدن، بهراحتی جبرانشدنی نیست. همین مسئله باعث میشود که بسیاری از صاحبان موبایلهای هوشمند به فکر یک ضمانتنامه یا بیمهنامه بیفتند که در صورت آسیب یا سرقت تلفن همراه، قادر باشد همه یا بخشی از خسارتهای واردشده را جبران کند.
بیمهٔ موبایل سامان چه خطرهایی را پوشش میدهد؟
در ادامه، جزئیات آسیبها و خطرهای تحت پوشش این بیمه را بررسی میکنیم:
- آبدیدگی؛
- نم زدگی؛
- آسیبهای ناشی از نوسانات برق؛
- القا الکتریکی؛
- ضربه خوردگی؛
- شکست؛
- آتشسوزی؛
- انفجار؛
- سیل و طوفان؛
- و سرقت؛
احتمالاً شما هم به این مسئله فکر کردهاید که بیمه دقیقاً از چه راهی سرقت تلفن همراه را تأیید خواهد کرد و اصلاً کدام دسته از سرقتها تحت پوشش بیمه قرار میگیرند؟ اگر ما تلفن همراه خود را گم کنیم، بازهم میتوانیم از پوشش سرقت استفاده کنیم؟
در جزئیات قرارداد بیمهٔ شرکت سامان چنین ذکر شده است که پوشش بیمهٔ تلفن همراه برای سرقت، فقط و فقط زمانی پرداخت خواهد شد که دزدیدن تلفن هوشمند به همراه “شکستن حرز” باشد. این عبارت یعنی فقط زمانی بیمه بخشی از هزینهٔ تلفن همراه را پرداخت خواهد کرد که دزد با شکستن یک مانع، تلفن شما را دزدیده باشد؛ مثلاً، با شکستن شیشهٔ ماشین یا با شکستن درب مغازه، اداره یا خانه و ورود به آن، تلفن شما را دزدیده باشد.
در غیر این صورت، بیمهگر هزینهای بابت سرقت تلفن شما پرداخت نخواهد کرد. همچنین، این نکته را هم در نظر داشته باشید که اگر از اتفاق، سارق با شکستن یک مانع، تلفن شما را دزدید، این شما هستید که باید با ارائهٔ تأییدیههای کتبی موردنیاز از طرف مراجع انتظامی و قضایی، “شکست حرز” یا دزدی را اثبات کنید؛ بیمهگر پس از بررسی مدارک مقامات قضایی و انتظامی و تأیید نهایی، هزینهٔ مربوطه را پرداخت کند.
بیمه چقدر از خسارت را پرداخت میکند؟
وقتی که از موارد تحت پوشش بگذریم، بدون شک مهمترین قسمت یک قرارداد بیمه، بخش تعهدات بیمهگر (شرکت بیمه سامان) و بیمهگذار (صاحب تلفن همراه) در صورت وقوع یک حادثه است؛ به بیان دیگر، صاحبان تلفنهای هوشمند مایل هستند بدانند که اگر تلفن آسیب دید یا به سرقت رفت، چه مقدار از ضرر را بیمه متقبل میشود.
پیش از بررسی سهم پرداختی بیمه در مواقع ضرر، باید به یک نکتهٔ مهم اشاره کنیم. در قراردادهای بیمه چنین رسم است که بهجای بیان سهم بیمهگر (در این مورد بیمه سامان)، سهم بیمهگذار (در این مورد صاحب تلفن) ذکر شود و در صورت لزوم، صاحب تلفن باید با محاسبهٔ مبلغ کلی خسارت و کسر هزینهای که خودش باید پرداخت کند، آن بخش از هزینه را محاسبه کند که باید توسط بیمه پرداخت شود.
ممکن است این مسئله تا حدودی پیچیده جلوه کند، پس اجازه بدهید که با یک مثال، مسئله را ساده کنیم.
تصور کنید که بیمهٔ سامان در صورت بروز یک آسیب جزئی، 80 درصد از کل مبلغ خسارت را پرداخت میکند؛ در چنین مواقعی، در قرارداد بیمه، اینطور نوشته میشود:
فرانشیز خسارت جزئی 20 درصد
یعنی اگر به تلفن همراه یک آسیب کوچک وارد شود، بیمهگذار (صاحب تلفن همراه) باید بیست درصد از کل هزینه را پرداخت کند و مابقی خسارت به عهدهٔ بیمهگر (بانک سامان) خواهد بود؛ با این حساب، فرانشیز یعنی سهم صاحب تلفن از خسارتی که به تلفن وارد شده است. برایناساس، به سراغ بیان جزئیات پرداخت غرامت بیمهٔ سامان برای آسیبهای احتمالی میرویم.
- فرانشیز خسارت جزئی 20 درصد و حداقل یک میلیون ریال
یعنی بیست درصد از کل خسارت به عهدهٔ صاحب تلفن و مابقی به عهدهٔ بیمه است؛ البته اگر بیست درصد کمتر از 100 هزار تومان بشود، صاحب تلفن باید حداقل صدهزار تومان پرداخت کند.
- فرانشیز خسارت جزئی تاچ و السیدی 35 درصد و حداقل 2 میلیون ریال
یعنی 35 درصد از آسیب کوچکی که به تاچ و السیدی واردشده به عهدهٔ صاحب تلفن و مابقی سهم بیمه است؛ همچنین، اگر 35 درصد سهم صاحب تلفن کمتر از 200 هزار تومان بشود، او موظف است که 200 هزار تومان پرداخت کند.
- فرانشیز سرقت 35 درصد مطابق با قیمت روز دستگاه یا قیمت درجشده در فاکتور (هرکدام که کمتر باشد.)
یعنی اگر موبایل دزدیده شود، 35 درصد از مبلغ را صاحب تلفن و مابقی را بیمه پرداخت میکند؛ همچنین قیمت پایه برای تعیین غرامت، قیمت درجشده در فاکتور یا قیمتی است که در زمان وقوع دزدی و مطابق با عرف، تعیین میشود. گفتنی است که بیمه در این موقعیت از میان این دو قیمت، حق دارد که قیمت کمتر را مبنا قرار دهد.
- فرانشیز خسارت کلی 30 درصد قیمت روز دستگاه در زمان وقوع آسیب یا مبلغ درجشده در فاکتور (هرکدام که کمتر باشد.)
یعنی اگر موبایل با یک آسیب جدی مواجهه شود، سی درصد از هزینهٔ کل تلفن را صاحب آن و مابقی را شرکت بیمهٔ سامان پرداخت میکند. همچنین قیمت پایهٔ پرداخت، بر اساس قیمت روز موبایل یا مبلغ درجشده در فاکتور تعیین میشود. (بیمه در این موقعیت، حق دارد که از میان این دو مبلغ، نرخ کمتر را مبنا قرار دهد.)
چه مواردی استثنا بهحساب میآیند؟
در هر قرارداد بیمه، بخشی به ضررهای تحت پوشش اختصاص پیدا میکنند و بخش دیگری به مواردی میپردازند که ظاهراً تحت پوشش بیمه هستند اما در واقع، به دلیل خاصی جزو استثناها قرار میگیرند. در این بخش تلاش میکنیم تا موارد استثنا را به شکل کامل و دقیق بررسی کنیم.
توجه داشته باشید مواردی که در ادامه به شکل موردی بیان میشوند، تحت پوشش بیمه نیستند و بیمهٔ سامان موظف نیست که هیچ هزینهای در ازای آنها پرداخت کند.
- عیوب ذاتی (موارد تحت پوشش گارانتی)
۲. خسارات وارده به لوازم جانبی از قبیل باطری، سیمکارت، کارت حافظه، شارژر، هندزفری، قاب و بدنه، تلقهای محافظ صفحه، قلم و …
۳. کلیه خساراتی که از تعمیرات نامناسب تجهیزات بیمهشده ناشی شده باشد
۴. هرگونه عیبونقص وارده به زیبایی دستگاه شامل خراشیدگی رنگ، پولیش و سطوح لعابدار
۵. هرگونه استهلاک عادی، اکسید شدن، زنگزدگی و یا فساد تدریجی بر اثر شرایط آبوهوایی
۶. هرگونه خسارات تبعی و یا عدمالنفع
۷. کلیه هزینهها و خسارات مرتبط با سیستم نرمافزاری و اطلاعات ذخیرهشده بر روی دستگاه
۸. خسارات و سرقتهای واقعشده ناشی از و یا به دنبال جنگ، شورش، اغتشاش و بلوا
۹. سرقت تجهیزات بیمهشده بر اثر کفزنی، قاپزنی و زورگیری
۱۰. کلیه خسارات ناشی از فعل عمدی بیمهگذار و یا وابستگان وی
توضیح مورد دهم: درصورتیکه شرکت بیمهٔ سامان تصور کنند که چنین اتفاقی افتاده است، باید با ارائهٔ ادله و شواهد کتبی کافی به مراجع قضایی، عمدی بودن چنین خسارتهایی را اثبات کند.
۱۱. کلیه هزینههای جانبی مربوطه از قبیل هزینههای حمل به مرکز تعمیرات و بالعکس و … بهغیر از شهر تهران
۱۲. کلیه خسارات در صورت مخدوش بودن شماره سریال یا IMEI دستگاه بررسیشده
۱۳. هرگونه تعمیرات و بازشدن دستگاه از طرف مرکزی غیر از مرکز تخصصی صدور و پشتیبانی بیمههای تجهیزات الکترونیکی شرکت بیمه سامان
۱۴. عملکرد دکمه تاچ آیدی (سنسور تشخیص اثر انگشت) و فیس آیدی (سنسور تشخیص چهره) قبل و بعد از تعمیرات
۱۵. هرگونه خسارت وارد به پیکسل ناشی از خطراتی که در بیمهنامه تحت پوشش نمیباشند و یا تحت پوشش گارانتی مورد بیمه میباشد از شمول تعهدات بیمهگر خارج است
۱۶. خسارت وارده به گوشیهای قاچاق تحت پوشش نیست
۱۷. سرقت ناشی از خیانتدرامانت، از شمول تعهدات بیمه خارج است.
چگونه خسارت واردشده را مطالبه کنیم؟
اگر بیمهٔ مخصوص تلفن همراه سامان را دریافت کنید، مطمئناً این سؤال برای شما پیش میآید که در صورت لزوم، چگونه باید خسارت واردشده به تلفن همراه یا سرقت آن را به بیمه اطلاع دهیم. توجه داشته باشید که فرایند اطلاعرسانی به بیمهٔ سامان و دریافت خسارت بسیار ساده است و در یک بازهٔ زمانی کوتاه انجام میشود. فقط کافی است که سه قدم زیر را دنبال کنید.
قبل از معرفی این سه قدم، در نظر داشته باشید که این مراحل مختص همهٔ کسانی است که در کلانشهر تهران یا در باقی شهرهای ایران، در هر کجای این کشور پهناور، زندگی میکنند.
- قدم اول:
وارد وبسایت بیمهٔ سامان به آدرس زیر بشوید:
- قدم دوم:
پس از آنکه وبسایت بیمهٔ سامان به شکل کامل باز شد، آیکون “خدمات الکترونیکی” را در بالای صفحه پیدا کنید و نشانگر موس را بر روی آن ببرید. وقتی که نشانگر موس بر روی این گزینه قرار بگیرد، گزینههای گوناگونی ظاهر خواهند شد؛ از میان این گزینهها، بر روی گزینهٔ “فرم خسارت موبایل” ضربه بزنید.
- قدم سوم:
وقتی که صفحهٔ “فرم خسارت موبایل” باز شد، تمام گزینهها را به طور کامل پر کنید و در پایان، اطلاعات را ذخیره نمایید. کارشناسان بیمهٔ سامان نهایتاً پس از گذر 72 ساعت اداری، با شما تماس میگیرند تا فرایند مطالبهٔ خسارت را تکمیل کنند.
دانستنیهای قبل از بیمهنامه
حالا که اَبعاد گوناگون بیمهنامهٔ شرکت بیمهٔ سامان را از نظر گذراندیم، باید به این مسئله هم اشاره کنیم که ضمانتنامهٔ بانک سامان در حال حاضر، صرفاً برای موبایلهای سه برند تجاری اپل، سامسونگ و شیائومی صادر میشود و صاحبان باقی موبایلهای برندهای دیگر، فعلاً امکان استفاده از این ضمانتنامه را ندارند.
علاوه بر این، نکتههای دیگری هم وجود دارد که لازم است پیش از اقدام برای دریافت بیمهٔ تلفن همراه، بهدقت مطالعه کنید و پس از آن، به سراغ بررسی پوششهای بیمه و خرید آنها بروید.
- نکتهٔ اول:
بیمهٔ تلفن همراه صرفاً برای تلفنهای نو (آکبند) طراحی شده است؛ پس بیمه برای آن دسته از تلفنهایی که پیش از صدور بیمهنامه به تعمیرگاه رفتهاند، صادر نمیشود.
- نکتهٔ دوم:
بیمهگذار (صاحب تلفن همراه) در صورت نیاز حتماً باید جعبهٔ تلفن همراه و یا جعبهٔ قطعهای را که برای تعمیر تلفن خود استفاده کرده است، به بیمهٔ سامان تحویل دهد؛ در غیر این صورت، بیمه این حق را دارد که هزینهٔ موارد گمشده را از صاحب تلفن همراه دریافت کند.
- نکتهٔ سوم:
اگر تلفن همراه بیمهشده نیاز به تعمیر داشته باشد، صاحب تلفن موظف است که یک تعمیرگاه مناسب و باکیفیت برای انجام خدمات انتخاب کند، در نتیجه، بانک سامان، هیچ مسئولیتی در قبال سطح کیفیت خدمات تعمیرگاه ندارد.
- نکتهٔ چهارم:
صاحب تلفن همراه موظف است که فاکتورهای تعمیر تلفن خود را به شکل دقیق و صادقانه به شرکت بیمه تحویل دهد. اگر هزینههای فاکتورها مطابق با حالت متعارف بازار نباشد، شرکت بیمهٔ سامان این حق را دارد که از کارشناسان معتمد خود در این باره پرسوجو کند و در نهایت، بنا به تصمیم کارشناسان، صرفاً هزینهٔ متعارف را به صاحب تلفن همراه پرداخت کند، هرچند که صاحب تلفن هزینهای مازاد تعرفهٔ رایج پرداخت کرده باشد.
- نکتهٔ پنجم:
صاحب تلفن حتماً باید از میان پوششهای بیمه که در پیش رو دارد، آن گزینه را انتخاب کند که بیشترین مطابقت را با تلفن او و ارزش کلی آن دارد؛ در غیر این صورت، مطابق با قانون ده قانون بیمه، مقصر خواهد بود.
آیا سامان ، هزینه تعویض موبایل ، تبلت و لپ تاپ را به من پرداخت می کند ؟
بله . در صورتیکه به تایید کارشناسان مراکز خدمات تخصصی طرف قرارداد ، امکان تعمیر و برطرف کردن کامل مشکلات دستگاه شما وجود نداشته باشد ( خسارت کلی) ، هزینه تعویض دستگاه مطابق با شرایط مندرج در گواهی بیمه نامه به شما پرداخت می شود.
خیر. رضایت شما برای ما در اولویت قرار دارد و شما امکان 2 بار استفاده از گواهی بیمه نامه خود مطابق شرایط مندرج در گواهی بیمه نامه را دارید.
آیا هنگام محاسبه و پرداخت خسارت ، از ارزش دستگاه من استهلاک کسر می شود ؟
خیر. این حق شما است که خسارت خود را بر اساس ارزش روز دستگاه خود دریافت کنید. محاسبه و پرداخت خسارت در سامان بر اساس ارزش روز دستگاه و کسر فرانشیز مطابق شرایط مندرج در گواهی بیمه نامه صورت می پذیرد.
آیا شما مراکز خدمات طرف قرارداد دارید ؟
خیر . کیفیت ارائه خدمات به شما برای ما بسیار مهم است. به همین منظور ارائه خدمات فنی صرفا در “ مرکز تخصصی صدور و پشتیبانی بیمه نامه های تجهیزات الکترونیکی شرکت بیمه سامان” به شما عرضه می شود.
من در تهران سکونت ندارم. آیا برای استفاده از خدمات فنی شما باید حضورا مراجعه کنم؟
خیر . کافیست با شماره تلفن ۸۹۴۳(۰۲۱) تماس بگیرید تا هماهنگی برای دریافت دستگاه حادثه دیده از منزل و یا محل کار شما انجام شود. بعد از تعمیر هم دستگاه در منزل و یا محل کار به شما تحویل می شود. خدمات دریافت و ارسال ما از منزل به منزل (Door to. Door) سراسر کشور را به صورت رایگان پوشش می دهد.
من در تهران ساکن هستم. آیا برای تحویل و دریافت دستگاه خود باید حضورا مراجعه کنم؟
بله. لطفا به “مرکز تخصصی صدور و پشتیبانی بیمه نامه های تجهیزات الکترونیکی شرکت بیمه سامان “ واقع در خیابان سید جمال الدین اسد آبادی، شماره ۴٣٣ مراجعه فرمایید.
مدت زمانی که تعمیر دستگاه من طول می کشد چقدر است ؟
مراکز خدمات فنی ما سعی بر آن دارند که ظرف مدت یک هفته کاری نسبت به تعمیر و تحویل دستگاه شما اقدام کنند. مدت زمان دقیق انجام تعمیرات بستگی به نوع خسارت وارده و قطعات یدکی مورد نیاز دارد و ممکن است در بعضی موارد خاص طولانی تر شود. اطمینان از کیفیت انجام تعمیرات و رضایت شما برای ما بالاترین اولویت را دارد.
آیا گواهی بیمه سامان مختص دستگاه های نو است ؟
خیر. در صورت تایید سلامت دستگاه توسط کارشناسان فنی سامان ، دستگاه های دست دوم هم تحت پوشش قرار می گیرند.
کافی است یکی از بسته های سامان را متناسب با ارزش دستگاه خود از فزوشگاه های معتبر خزیداری نمایید و خود به صورت آنلاین مشخصات دستگاه را در ثبت و گواهی بیمه نامه را صادر تمایید. برای این کار کافی است در قسمت ثبت گواهی بیمه نامه ( بالای صفحه) ، شماره سریال کارت گواهی بیمه نامه و مشخصات دستگاه خود را وارد نمایید.جهت اطلاع از مراکز فروش لطفا به قسمت عاملین فروش مراجعه فرمایید.