همه چیز در مورد تاریخچه گوشیهای آیفون (بخش دوم)

در قسمت اول سرگذشت گوشی های آیفون خواندیم که استیو جابز در 9 ژانویه ۲۰۰۷ طی یک کنفرانس که در ماسکانی سنتر برگزار میشد، از یک گوشی قدرتمند که به طور همزمان قابلیت سه دستگاه مختلف را داشت، رونمایی کرد. این گوشی موج جدیدی را در صنعت گوشیهای هوشمند ایجاد کرد و چندین گام از تکنولوژی روز پیشی گرفت. پس از آن نیز نسلهای مختلف گوشیهای آیفون با تغییرات گسترده وارد بازار شدند. در بخش ابتدایی این روند را تا گوشی آیفون 5 بررسی کردیم و در بخش پایانی این بررسی را تا گوشی آیفون 13 ادامه خواهیم داد.
بعد از آیفون 5، اپل در تابستان به صورت همزمان از دو گوشی آیفون 5s و آیفون 5c رونمایی کرد. آیفون 5s در قدرت پردازش و امکان Touch ID با آیفون 5 و 5c متفاوت است و تفاوت 5c با دو مدل دیگر در جنس بدنه آن بود که به جای آلومینیوم از پلیکربنات استفاده شد و در شش رنگ مشکی، سفید، زرد، سبز، آبی و صورتی تولید و عرضه شدند.
سرانجام در سال 2015 کمپانی اپل در رقابت گوشیهای بزرگ اندروید و ویندوز، دو آیفون با صفحه نمایش بزرگتر روانه بازار کرد. آیفون ۶ با صفحه نمایش ۴.۷ اینچی و آیفون ۶ پلاس با صفحه نمایش ۵.۵ اینچی با دقت Full HD کاربران خود را شگفتزده کرد.
این دو آیفون در واقع رقبای سری S و نوت سامسونگ بودند اما جنس بدنه و طراحی آن یک سر و گردن بالاتر از پرچمداران سامسونگ که در آن زمان بدنه پلاستیکی داشتند، بود. بیشک آیفون ۶ راهگشای طراحی فلزی بدنه در پرچمداران برندهای گوناگون بود.
آیفون ۶ و آیفون ۶ پلاس دوربینی به مراتب بهتر با فوکوس خودکار سریع و فوکوس اتوماتیک مداوم در فیلمبرداری داشتند و همچنین آیفون 6 پلاس مجهز به لرزشگیر اپتیکال تصویر بود. تغییرات ظرفیت نیز به این شکل بود که آیفونهای ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی هم در دسترس کاربران قرار گرفت.
اپل در ساخت آیفون 6s از آلومینیوم 7000 استفاده کرد تا ایراد خمشدن آیفونهای سری 6 رفع شود.
گوشی 6s پلاس اما با ظاهری شبیه به مدلهای قبل و امکانات و سختافزاری به مراتب قدرتمندتر از قبل ارائه شد. لمس سه بعدی (3D touch)، دوربین 12 مگاپیکسلی، عکسهای زنده (Live) و اضافه شدن رنگ رزگلد از جمله تفاوتهای این سری از آیفون با مدلهای قبلی بود.
استقبال بینظیر کاربران از طراحی 4 اینچی آیفون 5s باعث شد تا اپل تصمیم به عرضه نسخه دوم این گوشی با نام SE بگیرد. آیفون SE ظاهری کاملا شبیه به آیفون 5s داشت و تنها تفاوت آن، SE حک شده در قسمت پایینی قاب پشتی این گوشی بود. این گوشی در سال 2016 با حافظه داخلی 16 و 64 گیگ و در سال 2017 با حافظه داخلی 32 و 128 گیگ به قیمت 399 دلار به فروش رسید.
سال ۲۰۱۷ کمپانی اپل طی یک حرکت جسورانه در سری آیفونهای 7 و 7 پلاس، پورت 3.5 میلیمتری هدفون را حذف کرد که برای کاربران اپل اتفاق بسیار ناخوشایندی بود. همچنین آیفونهای جدید ضدآب شدند، کیفیت صفحه نمایش در آن ارتقا یافت و با استاندارد DCI-P3 رنگهای جذابتری به کاربران عرضه شد.
آیفون ۷ پلاس برای اولین بار مجهز به سیستم دوربین دوگانه شد که شامل یک لنز تله فوتو در کنار لنز اصلی بود و قابلیت زوم اپتیکال و حالت پرتره را به آیفون افزود. دوربین آیفون ۷ هم مجهز به لرزشگیر اپتیکال شد که به ثبت عکس و فیلم بدون لرزش یا تاری کمک میکرد.
در این سری تولیدات آیفون، از رنگ جتبلک رونمایی شد که ظاهری شیشه مانند اما مستعد خش داشت. البته رنگ مشکی مات هم عرضه شد که به اندازه جتبلک چشمنواز نبود اما میزان خشپذیری آن کمتر بود.
در سپتامبر ۲۰۱۷، اپل از دو گوشی جدید خود با نام آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس رونمایی کرد و با معرفی سه آیفون در یک سال رکورد زد. در عین حال به تولید آیفون ۷، آیفون 6s و آیفون SE نیز ادامه داد.
در ظاهر این گوشیها تفاوت چندانی با آیفون های ۷ و ۷ پلاس مشاهده نشد. تنها تغییر ظاهری آن، استفاده از پوشش شیشهای روی قاب پشتی بود که باعث زیباترشدن قاب آن شد.
قاب پشتی آیفون ۸ میزبان یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی مجهز به قابلیت لرزشگیر اپتیکال تصویر بود. آیفون 8 پلاس نیز میزبان دوربین دوگانه بروی قاب پشتی خود بود که از دو سنسور به عنوان دوربینهای اصلی استفاده میشد. یک سنسور 12 مگاپیکسلی به همراه لنزی با گشودگی دریچه ی دیافراگم f/1.8 برای دوربین اصلی و یک سنسور 12 مگاپیکسلی به همراه یک لنز تله فوتو با گشودگی دیافراگمf/2.4 برای دوربین دوم.
امیدواریم این مطلب برایتان مفید بوده باشد. در بخش پایانی سرگذشت گوشی های آیفون به بررسی نسلهای جدید آن خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید.